Joies de goma

A Tasmania ens agrada la joieria conceptual, la feina feta des de l’interior, autèntica. Per això tenim a la venda les joies de goma de l’Anna Estany.

image

Omplint buits

Quan algú ve al taller, i ens explica que la persona que estima, és el que més l’omple de la vida i que li hem de fer una joia que representi aquest fet… nosaltres ens tornem bojos d’alegria!

Partint de la idea de buit i de ple, buits que poden ser omplerts, a vegades molt, a vegades menys, després un altre cop molt… hem fet aquest medalló amb una estructura dividida en dos parts, que conté sorra, i que permet que passi d’un costat a l’altre. Una peça amb molta vida, feta de plata, plata oxidada, or groc, metacrilat transparent, amatista  i sorra del desert del Sàhara.


message in a bottle

Títol del Projecte:

Literatura mòbil. Objectes.

L’inevitable camí cap a l’electrònica.

Aquest projecte fa un recorregut, en quatre capítols-joia, de diferents objectes que han servit per fer anar textos d’un lloc a l’altre.

– Capítol 1. Missatge dins l’ampolla.

– Capítol 2. Pedres que entren per la finestra.

– Capítol 3. La literatura teixida.

– Capítol 4. El llibre electrònic.

Capítol 1. Missatge dins l’ampolla.

Característiques tècniques: Collar de formes circulars fet amb plata i que integra una ampolla de vidre amb un missatge de paper.

Cadena de plata feta amb anelles rodones, xarnera irregular i espart.

El missatge és la còpia d’un original trobat el 26 de Febrer de 2006 dins d’una ampolla a la platja de Marina di Chieuti, a la costa adriàtica d’Itàlia, un missatge d’amor anònim impressionant, i que adjuntem una còpia.

Mides totals del conjunt: 25 cm amplada, 15 cm alçada i 20 cm de profunditat.

Presentació: El collar s’exposa dins una petita peixera cilíndrica de vidre amb aigua en l’interior i amb la possibilitat que el missatge imprès en paper faci de base de tot el muntatge.

Memòria conceptual: Esperança, desesperació, amor, frustració. Quants sentiments, emocions o secrets es deuen haver guardat en un paper escrit, ficat dins d’una ampolla i llençada al mar amb destí incert. Quina emoció tant gran trobar una d’aquestes ampolles per sorpresa, mentre contemples les onades, obrir-la, llegir-ne el contingut i descobrir una carta d’amor enviada fa molts anys.

Inspiració de pel·lícules, llibres i cançons, aquest és probablement un dels actes de literatura mòbil més màgic i espontani que mai s’ha fet. Això representa aquest collar.


Encara més Wendy

Hem continuat treballant la col·lecció Wendy i hem fet aquests collars d’or i plata, peces úniques, amb trocets de cadenes antigues que teníem guardades de feia molt temps.

febrer 2010

Fulles

Ens ha vingut a veure una núvia perquè li fem unes arracades que li quedin bé amb el vestit, i mira, resulta que al final li hem fet tot un joc. Estem esperant veure les fotografies perquè segur que estarà radiant.